zo houd je je marketing helder als multimens

Zo houd je je marketing helder (als je veel verschillende dingen doet)

Eén van de meestgestelde vragen van mijn klanten is: “Merel, hoe houd ik mijn marketing helder en begrijpbaar als ik zoveel verschillende dingen doe?” Daar heb ik wel een idee over! Sterker nog: ik deel in dit artikel drie opties met je. Kun je zelf kiezen welke er het beste bij jou (en/of het soort multimens dat je bent) past. Ben benieuwd of je er wat aan hebt!

Je boodschap, je messaging. Je marketing. Alles wat je deelt om jouw klanten te vertellen dat je er voor ze bent, en hoe. Het kan nogal een uitdaging zijn als je hoe, of je doelgroep, wisselt. Als je meerdere doelgroepen hebt bijvoorbeeld, of als je meerdere/verschillende dingen doet. Toch hoeft je verhaal niet onduidelijk te zijn. Kijk maar:

Optie één voor heldere marketing: vertel vanuit je missie/visie/rode draad

Heb je een missie of een visie waar alle dingen die je doet, onder vallen? Of: is er een rode draad te vinden in alle (verschillende) dingen die je doet? Houd dit dan als kapstok voor al je berichten. Kijk of je steeds (of op z’n minst regelmatig) de link kunt leggen met je doel, of je rode draad.

Bijvoorbeeld: je missie is om “heel Nederland minimaal drie keer per week meer groente dan iets anders te laten eten”. Om dat te bereiken geef je masterclasses voor “gewone mensen”, maar ook trainingen aan supermarkten. Je hebt een blog met recepten erop, en een YouTube kanaal waar je die recepten maakt. Alles wat je doet en deelt is super logisch, als je mensen er steeds aan herinnert wat je missie is.

Deze strategie werkt heel goed voor group-huggers, stapelaars en zelfs voor feniksen (zolang de missie/visie/rode draad hetzelfde blijft).

Zo houd je je marketing écht helder: on a mission

Optie 2: scheid je boodschap

Zijn jouw werkzaamheden écht all over the place, en zit er niet echt een overkoepelende gedachte of doorgetrokken rode draad in? Dan ben je vast een Slash-er 😉 Of een Feniks! Helemaal niks mis mee. Voor veel Slash-ers en Feniksen is het idee van een scheiding van tafel en bed (wel apart, maar niet helemaal) een goeie oplossing om je marketing helder te houden. Denk aan: een apart marketingkanaal per dienst/aanbod. Zo kun bijvoorbeeld op LinkedIn hele andere content delen dan op Instagram, of zelfs op verschillende accounts actief zijn met een andere boodschap. Je kunt aparte websites maken voor alle “losse” dingen die je doet.

Is dit “meer werk” dan alles onder één paraplu gooien? Maybe. Misschien is het voor jou wel een stuk overzichtelijker, omdat je je zo niet druk hoeft te maken over of je boodschap wel helder is.

Yep, I said it.

Optie 3: become the niche

If all else fails, remember this: je bent, als Multimens, je eigen niche. Mensen willen uiteindelijk toch het liefst werken met mensen die ze tof vinden. En als ze jou tof vinden, boeit het niet (zoveel als je denkt) wát je vertelt, maar hoe je dat doet. Vanuit jezelf, vanuit je passie(s), vanuit betrokkenheid, enthousiasme – whatever gets you going. Durf jezelf dan ook neer te zetten (en ga communiceren) als een artiest. Een maker, een fladderaar desnoods. Maak dát je verhaal.

Tuurlijk, de meeste gevallen gaat marketing niet over jou, maar over wat je kunt doen voor een ander. Daar kunnen we ook een beetje in doorslaan, vind ik. Want als jij gewoon tof bent, en/of toffe dingen doet/maakt, en daarmee joy sparkt bij mensen… mag het ook gewoon daarover gaan.

Deze aanpak werkt in de basis goed voor alle “soorten” multimensen. In dit artikel lees je meer over een personal brand bouwen voor multimensen!

Wat ga jij doen om je marketing helder-der-der te krijgen?

Laat me weten welke van deze tips je gaat implementeren in de comments!

Wil je samen met mij aan de slag met je marketing, en hoe je die zo helder mogelijk houdt? Boek dan een vrijblijvende kennismaking. Kijk ik hoe ik je het beste kan helpen!

Bericht delen? Vind ik leuk!

Facebook
Twitter
LinkedIn

ik ben merel

Positioneringsexpert, marketeer & business designer voor Multimensen: mensen die veel kunnen, doen en willen.

Ik denk mee over hoe je jouw bedrijf zó inricht dat je al die dingen kunt doen die je leuk vindt, én hoe je jezelf zo in de markt zet dat je (toekomstige) klanten snappen waarvoor ze je moeten bellen.

Nieuwste nieuws

Meer lezen