Wat ik allemaal deed tijdens mijn social media detox

social media detox
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

In januari deed ik een social media detox. Ik was alleen in noodgevallen online – met uitzondering van Whatsapp en LinkedIn. Hoe, wat, waar en waarom lees je in dit artikel. Omdat ik toch een hoop toffe dingen deed en elke zichzelf-respecterende-blogger zo nu en dan een maandoverzicht maakt – want stel je voor dat iemand iets mist van wat je doet! – heb ik alles wat ik tijdens die social media detox deed effe op een rijtje gezet. Ready, set, go!

Social-media-detox-januari begon met een familieweekend waarin ik precies 1 foto maakte. Omdat ik van m’n zusje houd, zet ik die foto niet online. Het was gezellig.

Back to work & Dry January

Terug aan het werk had ik een hele leuke kennismaking/brainstorm-dag met een klant waar ik al een tijdje mee samenwerk, Maaike Bruggeman. Het was feest!

Ook had ik een surprise-party ter ere van Manon’s verjaardag. We gingen naar het Spanjaardsgat van Breda, wat dit artikel inspireerde. Het feestje was leuk – ondanks dat ik naast een social media detox ook meedeed aan Dry January.

Ambitieuze Meisjes – Breda

Op 9 januari werd bekend dat ik deel ben van het 16-koppige nieuwe team van Ambitieuze Meisjes. Als coördinator voor de stad Breda ben ik verantwoordelijk voor het organiseren van 4 meet-ups per jaar, waarvan de eerste in de laatste week van maart plaats gaat vinden (zet in je agenda!). Helaas kon ik niet bij de meeting zijn waar deze knappe foto werd gemaakt, maar ik heb enorm veel zin om met deze toffe club aan de slag te gaan!

www.instagram.com/ambitieuzemeisjes/
@ambitieuzemeisjes

Toffe klanten met toffe ideeën = lievelings

In januari hielp ik, naast mijn vaste samenwerkingspartners, 3 klanten aan nieuwe (website) teksten. Stuk voor stuk doen ze toffe dingen: eentje gaat een fashionlijn beginnen voor vrouwen met een kortere lengtemaat, de ander lanceert binnenkort een festival waarbij ouders en kind van, met en over elkaar kunnen leren en de derde bouwt van één-pits-zzp’er naar een volledig creative agency met een heus team.

Ik vind het echt een feestje om zulke klanten, met van die unieke en creatieve ideeën, te helpen hun verhaal goed in de wereld te zetten. Mocht je daar ook een keer over willen sparren met me, stuur me dan even een berichtje.

Interview Eline en de DilEmma’s – Studio Waaghals

Eline en de DilEmma’s van Studio Waaghals interviewden mij voor hun podcast. Ze doen dit als onderdeel van hun afstudeerproject voor de opleiding Communicatie International Event, Music and Entertainment Studies (da’s een hele mond vol!). Het werd een super leuk gesprek over je waarde bepalen, facturen sturen, belasting betalen en nog veel meer! Je kunt de podcast HIER beluisteren.

Toen ik bij deze meiden op school rondliep betrapte ik mezelf op de gedachte “ik zou best les willen geven aan zo’n club ondernemers in de dop.” Ik schrok er in eerste instantie zelf een beetje van, want wie ben ik en wat kan ik nou en waarom zou iemand mij daarvoor – je kent het wel. Bij deze gooi ik ‘m het universum in en we zien wel wat ervan komt!

HWIEBPERDEPIEP!

Voor ons project “Hoe Word ik een Baas” gingen Marthe en ik deze maand weer veel de weg op. We reden naar Tilburg, waar we Jeffrey Raimond interviewden. Daarna gingen we naar Amsterdam, waar we Pepijn Moors uithoorden over zijn bazenbestaan. Toen werd het persoonlijk: we interviewden in twee dagen tijd zowel mijn lief als mijn broertje en schoonzusje.

Het was super leuk, maar ook een beetje gek, om het interview met hun te doen. Ik ken ze natuurlijk door en door, en toch was ik heel benieuwd naar hun antwoorden op de vragen. Benieuwd wat ze allemaal te zeggen hadden? Je kunt het beste even hun hoogtepunten bekijken op ons Instagram-kanaal! En als je daar dan toch bent, schmasch even op die follow-knop wil je?

Social media detox

Overige onzin die ik waarschijnlijk alleen op Instagram Stories had gedeeld

Parli italiano?

Op de een of andere manier had ik ook nog tijd over om de basics van het Italiaans onder de knie te krijgen. Want he, je moet toch wat als je niet mag scrollen op de wc.

En: ik werd lange-afs-tante! Mijn vriendinnetje Hanneke beviel in the midst van de bosbranden in Australië van Toby. Wat een feest!

Vanaf 1 februari weer gewoon terug hoor

Hoe fijn ik deze social media detox ook vond – ik zou zo nooit meer terug gaan als ik er minder afhankelijk van zou zijn voor m’n werk – ben ik er vanaf 1 februari gewoon weer. Je kunt me volgen op Instagram en LinkedIn. Scheelt ook van die ellenlange blogposts die niemand interessant vindt.

Of word jij wel blij van een maandoverzicht op m’n blog? Let me know in de comments!

Dit bericht heeft 1 commentaar

  1. Marthe

    Ik word blij van maandoverzichten! 😀

Geef een reactie

Populaire posts