business designer

Wat doet een Business Designer en wanneer heb je er eentje nodig?

Loop jij over van de ideeën, maar weet je niet hoe je ze om kunt zetten tot een winstgevend bedrijf? DINGDINGDING. This is where a Business Designer comes in! In dit artikel leg ik je uit wat ik doe als Business Designer, wanneer je me nodig hebt en waarom je dat moet willen (ja, dat wil je!).

But wait: heb ik nou ALWEER een nieuwe functietitel? De mensen die mij al effe kennen en volgen denken dit misschien xD And I wouldn’t blame you! Dit is namelijk inderdaad ALWEER een nieuwe functietitel, maar wel eentje die zo mogelijk nog beter past dan die hiervoor (business coach). In dit artikel leg ik je uit wat het verschil is tussen een business coach en een business designer.

Wat doet een Business Designer?

Ok, terug naar waar we voor kwamen. Wat doet een Business Designer en wanneer huur je er eentje in? Nou, komt ‘ie. Volgens Google zijn “Business Designers gespecialiseerd in het vertalen van creatieve ideeën naar tastbare bedrijfsmodellen. Ze beschikken over een unieke skillset die creativiteit, strategisch denken en marktinzicht combineert. Deze professionals werken nauw samen met ondernemers om kansen te identificeren, concepten te verfijnen en een routekaart voor duurzaam succes op te bouwen.”

Hoppa.

Wanneer heb je een Business Designer nodig?

Door samen te werken met een Business Designer ga je van idee naar winstgevend aanbod. Met alles erop en eraan: het formuleren van een heldere missie en visie, doelgroep- en marktonderzoek, marketing- en salesstrategieën, productontwikkeling, positionering en nog veel meer. Omdat ik ook mijn kennis en ervaring als copywriter, marketeer, conceptontwikkelaar en ondernemer meeneem, krijg je iemand die op alle vlakken met je meedenkt als het gaat om het omzetten van jouw idee(ën), skills en talenten naar een tof bedrijf.

Je hebt een Business Designer nodig als je:

  • zelf blijft hangen in je ideeën, en niet tot actie komt (waardoor het blijft bij ideeën, zonde)
  • je bedrijf wil uitbreiden, aanvullen, herpositioneren of op een andere manier opnieuw onder de loep wil nemen
  • stoeit met het schaalbaar maken en laten groeien van je bedrijf
  • super creatief bent, maar niet zo commercieel (of andersom ;))
  • werk wil maken van jouw ideeën – whatever that means to you
Zin om jouw business te designen!

Heel “MAND” is het antwoord op de vraag “wat doet een Business Designer” dus eigenlijk: jou helpen om werk te maken van je ideeën. Pun intended: want met “werk” bedoel ik een winstgevend bedrijf, de perfecte baan, of een tof nieuw aanbod waar je de wereld mee gaat veroveren.

Het omzetten van jouw ideeën naar (jouw) realiteit. That’s what I do. En ik vind het geweldig! Dus, als jij op een goudmijn van ideeën zit, en niet weet hoe je daar je bedrijf omheen kunt bouwen… bel mij.

Belangrijk detail: je hoeft niet helemaal aan het begin te staan van een (nieuw) bedrijf om een Business Designer in te huren. Ik kan ook met je meekijken als je dingen wil herorganiseren, je wil herpositioneren of je bedrijf op een andere manier opnieuw onder de loep wil nemen!

Ben benieuwd: heb jij weleens een Business Designer ingehuurd om voor/met jou aan de slag te gaan? Zou je het overwegen nu je weet wat een Business Designer doet?

Bericht delen? Vind ik leuk!

Facebook
Twitter
LinkedIn

ik ben merel

Positioneringsexpert, marketeer & business designer voor Multimensen: mensen die veel kunnen, doen en willen.

Ik denk mee over hoe je jouw bedrijf zó inricht dat je al die dingen kunt doen die je leuk vindt, én hoe je jezelf zo in de markt zet dat je (toekomstige) klanten snappen waarvoor ze je moeten bellen.

Nieuwste nieuws

Meer lezen