Waarom je niet-tekstuele content óók op je site moet zetten

Content delen op je website
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ben jij niet gezegend met een vlotte pen en denk je daarom “laat die meid maar blaten over dat bloggen”? I SEE YOU! Naar aanleiding van mijn vorige blog over content op je site plaatsen in plaats van op social media kreeg ik de opmerking: “ik schrijf gewoon niet zo goed. Ik vind het zonde om dat op mijn site te zetten.” Aan schrijftalent kan ik je helaas niet helpen – tenzij je me inhuurt natuurlijk – maar ik wil je in dit artikel wél vertellen waarom je andere vormen van content óók op je site moet zetten.

Maak je video’s, TikToks, podcasts, geweldige foto’s of andere creatieve uitspattingen waarin je laat zien wie je bent en wat je doet? Geweldig! Het allerbelangrijkste vind ik dat je je verhaal vertelt. Hoe je dat doet, moet je helemaal zelf weten. Dat ik ervoor kies om te bloggen, betekent niet dat het de enige manier is.

Wel vind ik het doodzonde als je dat verhaal, hoe je het ook vertelt, niet op je website zet. In mijn vorige blog (hier nog een keer een linkje voor als je ‘m hebt gemist) vertelde ik je waarom het belangrijk is om content op je site te delen. Een korte samenvatting:

  • Google is your friend. Door je website regelmatig te updaten, geef je je ranking in Google een dikke boost.
  • Je hebt je (potentiële) klant in de buurt van waar je jouw diensten of producten aanbiedt.
  • Het is van jou: geen algoritmes en restricties of – RIP Hyves – platformen die niet het eeuwige leven beschoren zijn.

Waarom je alle soorten content op je site wil delen

Gebruik maken van deze voordelen zonder zelf te schrijven? Dat kan! En het is ook nog eens een keigoed idee, om de volgende redenen:

  1. Google houdt namelijk van wat we noemen “rich content”: heb jij video én tekst op je site staan? Podcast én video én tekst? Daar word Google helemaal wild van.
  2. Sommige mensen kijken of luisteren liever dan dat ze lezen. Give them what they want.

via GIPHY

Embedden, invoegen, aankleden

Wat voor soort content je ook maakt, ZET HET OP JE WEBSITE! Maak een nieuw bericht (ha, heb ik je toch aan het bloggen) waarin je je video’s en podcasts embed of illustraties invoegt.

Niet vergeten: alleen een video of illustratie doet niet zoveel. Je zult dus wel even moeten nadenken over een goeie titel en een paar zinnen om je verhaal mee aan te kleden. Je kunt ervoor kiezen om dat heel kort en simpel te doen (zoals IMU doet bij hun podcast) of om het helemaal uit te schrijven (zoals de artikelen van de Correspondent). Ik zou zelf ergens in het midden gaan zitten, zodat je er SEO-wise het meeste profijt van hebt.

Alle content verzameleeeeen!

Moet je nu elke scheet die je laat op je website zetten? Alsjeblieft niet! Beperk je tot de content waar jouw doelgroep echt iets aan heeft. Laat jezelf zien als de expert die je bent. Geef ze de kans om jou, door de content die je deelt, te leren kennen en op waarde te schatten. Zo is de kans het grootst dat ze uiteindelijk iets bij je gaan kopen!

Nog één keer for the people in the back: het is echt zonde om je content niet op je eigen website te zetten. Je werkt er waarschijnlijk poepiehard voor en wilt dat mensen het zien. Doe het dan alsjeblieft (om te beginnen) op het enige stukje internet wat helemaal van jou is: je eigen site. Van daaruit kun je het overal op delen.

Geloof mij maar: hier heb je in the long run écht het meeste aan.

Zet jij al je content al op je website? Leuk als je me in de comments vertelt wat je leerde uit dit artikel <3

Photo by Tim Mossholder on Unsplash

Geef een reactie

Populaire posts