Toen ik de term “Business Designer” tegenkwam, voelde ik meteen kriebels in m’n buik. Ik vind het een mooie aanvulling, of eigenlijk verdieping, op de term Business Coach die ik – en met mij zovelen – gebruik. Maar wat doet een Business Designer nou anders dan een Business Coach en wat zijn de voordelen van de twee-voor-de-prijs-van-één situatie die ik aanbied? Je leest het hier.
Als je gaat ondernemen, kom je ze snel genoeg tegen. Mensen uit allerlei hoeken en gaten die je willen begeleiden naar succes, het ultieme bedrijf, de meest winstgevende verdienmodellen. De termen “Business Designer” en “Business Coach” zul je dan ook vaak voorbij horen komen. Hoewel deze rollen beide gericht zijn op het ondersteunen van ondernemers, bestaan er significante verschillen in hun benaderingen en doelstellingen. Én: ik vind ze elkaar geweldig aanvullen. Er zijn mensen die echt “alleen” een van de twee doen, maar je kent mij: meer meer meer beter.
De Business Designer: Creatieve Architect van Ondernemingen
Een Business Designer is zie ik als een creatieve architect voor ondernemingen. Net als een architect die je inhuurt om je huis te ontwerpen, richt een Business Designer zich op het vertalen van ideeën, skills en talenten in tastbare en winstgevende bedrijfsmodellen. Dat doe ik bijvoorbeeld door creatieve conceptontwikkeling toe te passen, brainstorm methodes te gebruiken, en mijn copywriting-achtergrond in te zetten om je te helpen woorden te geven aan wat je nou precies doet.
Een Business Designer ziet kansen, verdienmodellen en marketingstrategieën waar jij ze (nog) niet ziet. Door actief bij te dragen aan het vormgeven en ontwikkelen van je bedrijf, help ik je bij het bouwen van een solide basis voor succes.
In dit artikel vertel ik iets meer over wat ik doe als Business Designer.
De Business Coach: Mentor in Ondernemerschap
In tegenstelling tot een Business Designer is een Business Coach meer gericht op mentoring en het ontwikkelen van de ondernemer zelf. Een Business Coach begeleidt ondernemers bij hun persoonlijke ontwikkeling, het stellen van doelen en het verbeteren van specifieke vaardigheden.
Een Business Coach richt zich vaak op het optimaliseren van (persoonlijk) leiderschap, communicatie en besluitvormingsvaardigheden. Terwijl ze de ondernemer helpen bij het overwinnen van obstakels, richten ze zich ook op het maximaliseren van de persoonlijke en professionele groei van hun cliënten. In plaats van de nadruk te leggen op de concrete stappen voor de oprichting van een bedrijf, richt een Business Coach zich op het empoweren en ontwikkelen van de ondernemer als individu.
Best of both worlds: ik ben jouw Business Designer én Coach
Nu je weet wat het verschil is tussen een Business Designer en een Business Coach, is er nog een belangrijk punt om te onthouden. Namelijk: soms wil je gewoon the best of both worlds.
Door de jaren heen heb ik geleerd dat ik het beste functioneer als ik vanuit beide rollen met je mee mag denken. Bij de een schiet de balans iets meer door naar het Design proces, en bij de ander treed ik meer op als Coach. Vaak zit de magie in het midden, de overlap, tussen de twee rollen.
Tel daarbij op dat ik óók nog kan helpen bij het in de markt zetten van je bedrijf, door met je positionering en marketing aan de slag te gaan, en je hoeft eigenlijk nooit meer naar iemand anders 😉 Zeker niet als je een ondernemer bent (of wil worden) die veel kan, doet en wil. Ik ken geen enkele andere Godmother voor Multimensen, namelijk.
Wil je een keertje sparren over wat ik voor jou kan betekenen, als Business Designer, Business Coach, marketeer of Godmother voor Multimensen? Je bent altijd welkom voor een vrijblijvende kennismaking. Boek ‘m meteen in m’n agenda via deze link.