MarietMonsxMerelLamboo-11

Het verschil tussen een Business Designer en een Business Coach

Toen ik de term “Business Designer” tegenkwam, voelde ik meteen: dit is ‘m. Daarvoor gebruikte ik de term “Business Coach” om aan mijn klanten duidelijk te maken wat ik (voor ze) doe, maar eerlijk is eerlijk… ik “voelde” ‘m nooit helemaal écht. Da’s een verhaal voor een andere keer! In dit artikel wil ik je vertellen wat het verschil is tussen een Business Designer en een Business Coach. Handig om te weten wie je wanneer moet inschakelen, toch?

Als je gaat ondernemen, kom je ze snel genoeg tegen. Mensen uit allerlei hoeken en gaten die je willen begeleiden naar succes, het ultieme bedrijf, de meest winstgevende verdienmodellen. De termen “Business Designer” en “Business Coach” zul je dan ook vaak voorbij horen komen. Hoewel deze rollen beide gericht zijn op het ondersteunen van ondernemers, bestaan er significante verschillen in hun benaderingen en doelstellingen.

De Business Designer: Creatieve Architect van Ondernemingen

Een Business Designer is zie ik als een creatieve architect voor ondernemingen. Net als een architect die je inhuurt om je huis te ontwerpen, richt een Business Designer zich op het vertalen van ideeën, skills en talenten in tastbare en winstgevende bedrijfsmodellen. Dat doe ik bijvoorbeeld door creatieve conceptontwikkeling toe te passen, brainstorm methodes te gebruiken, en mijn copywriting-achtergrond in te zetten om je te helpen woorden te geven aan wat je nou precies doet.

Een Business Designer ziet kansen, verdienmodellen en marketingstrategieën waar jij ze (nog) niet ziet. Door actief bij te dragen aan het vormgeven en ontwikkelen van je bedrijf, help ik je bij het bouwen van een solide basis voor succes.

In dit artikel vertel ik iets meer over wat ik doe als Business Designer.

De Business Coach: Mentor in Ondernemerschap

In tegenstelling tot een Business Designer is een Business Coach meer gericht op mentoring en het ontwikkelen van de ondernemer zelf. Een Business Coach begeleidt ondernemers bij hun persoonlijke ontwikkeling, het stellen van doelen en het verbeteren van specifieke vaardigheden.

Een Business Coach richt zich vaak op het optimaliseren van leiderschap, communicatie en besluitvormingsvaardigheden. Terwijl ze de ondernemer helpen bij het overwinnen van obstakels, richten ze zich ook op het maximaliseren van de persoonlijke en professionele groei van hun cliënten. In plaats van de nadruk te leggen op de concrete stappen voor de oprichting van een bedrijf, richt een Business Coach zich op het empoweren en ontwikkelen van de ondernemer als individu.

But wait… Wat als ik ze allebei nodig heb?

Best of both worlds: ik ben jouw Business Designer én Coach

Nu je weet wat het verschil is tussen een Business Designer en een Business Coach, is er nog een belangrijk punt om te onthouden. Namelijk: soms wil je gewoon the best of both worlds.

Door de jaren heen heb ik geleerd dat ik het beste functioneer als ik vanuit beide rollen met je mee mag denken. Bij de een schiet de balans iets meer door naar het Design proces, en bij de ander treed ik meer op als Coach. Vaak zit de magie in het midden, de overlap, tussen de twee rollen.

Tel daarbij op dat ik óók nog kan helpen bij het in de markt zetten van je bedrijf, door met je positionering en marketing aan de slag te gaan, en je hoeft eigenlijk nooit meer naar iemand anders 😉 Zeker niet als je een ondernemer bent (of wil worden) die veel kan, doet en wil. Ik ken geen enkele andere Godmother voor Multimensen, namelijk.

Wil je een keertje sparren over wat ik voor jou kan betekenen, als Business Designer, Business Coach, marketeer of Godmother voor Multimensen? Je bent altijd welkom voor een vrijblijvende kennismaking. Boek ‘m meteen in m’n agenda via deze link.

Bericht delen? Vind ik leuk!

Facebook
Twitter
LinkedIn

ik ben merel

Positioneringsexpert, marketeer & business designer voor Multimensen: mensen die veel kunnen, doen en willen.

Ik denk mee over hoe je jouw bedrijf zó inricht dat je al die dingen kunt doen die je leuk vindt, én hoe je jezelf zo in de markt zet dat je (toekomstige) klanten snappen waarvoor ze je moeten bellen.

Nieuwste nieuws

Meer lezen