online business tools

De tools (en een paar mensen) die ik gebruik in mijn business

Een paar dagen geleden meldde ik me bijna aan voor een online programma van een creator die ik op Instagram steeds voorbij zag komen. Uiteindelijk haakte ik af, maar toen had ‘ie m’n e-mailadres al. Gevolg: een kots aan “HALLO JE AANMELDING IS NIET GELUKT” en “SCHIET OP OVER 3 DAGEN VERLOOPT MIJN AANBOD” (as if) mails waar ik me ook snel weer voor heb afgemeld. Maar niet voordat er eentje m’n inbox invloog die dit artikel plus de download die ik erin deel, inspireerde. Huh?! Ja. Hij mailde namelijk over de tools die hij gebruikt in zijn business, en ik dacht: grappig om te zien. Zouden mensen dat ook leuk vinden om van mij te lezen?

Daar gaan we achter komen xD

Ik speelde al langer met het idee om een download te maken met alle tools die ik gebruik in mijn bedrijf, maar liep steeds vast op “het past niet op één A4” en “het verandert te vaak”. Toen ik die creator z’n mail zag – zonder toeters en bellen, er zat niet eens een afbeelding in – dacht ik: dat kan dus ook simpeler.

De tools die ik gebruik om mijn (grotendeels online) bedrijf te bouwen en te runnen

De volgende dag ben ik dus meteen een lijstje gaan maken, en voor ik het wist zat ik op meer dan 30 tools en mensen die ik “gebruik” in m’n business. Van AI die me helpt om podcasts om te zetten in tekst tot de printer die ik gebruik om verzendlabels te printen: ik heb ze al.le.maal voor je opgeschreven.

Om het íets overzichtelijker te maken, heb ik het onderverdeeld in een paar categorieën, en die categorieën in de kantlijn gezet als een soort inhoudsopgave. Hoef je niet overal doorheen als je naar iets specifieks op zoek bent.

Not just a hat rack Joey

AI is taking over and I love it

Veel van de tools die je in deze download vindt, zijn (of hebben een vorm van) AI. Had ik een jaar geleden nog moeite mee, nu ben ik helemaal om. Waarom moeilijk doen als het ook door een AI kan? Precies.

Daarom, voordat ik de file met je deel waarin je ALLE tools vindt die ik gebruik om mijn business te runnen, hier nog even mijn top 3 AI-tools waar ik simpelweg niet meer zonder kan.

  • Reclaim.ai -> deze heeft mijn agenda overgenomen en mijn to-do lijsten vervangen. Hij plant automatisch na elke call 15 minuten “decompress time”, houdt in de gaten of ik wel lunch en herinnert me er zo vaak als ik wil aan dat ik bepaalde terugkomende taken moet oppakken.
    BONUSTIP: doe jezelf een lol en laat Myrthe ‘m voor je inrichten. Scheelt een hoop paniek xD
  • CastMagic.io -> op deze tool ben ik op dit moment echt VERLIEFD. Deze is voor jou als je (veel) audio wil omzetten naar tekst. Podcasts naar nieuwsbrieven, Reels naar posts voor LinkedIn, 10 SEO-proof titels voor je podcast. Geloof me maar: dit wil je.
  • Deze staat wel op de lijst, maar gebruik ik (helaas) zelf niet – omdat ik een ander programma gebruik -, maar als ik nog een keer opnieuw zou beginnen zou ik voor mijn mailsysteem BeeHiiv gebruiken. Ziet er gewoon lekker uit, werkt fijn, goeie AI voor een hoop doeleinden. Ik. Ben. FAN.

Hier zijn ze dan: mijn not-so-geheime business tools

Klik >>HIER<< voor mijn niet-zo-geheime business tools. Je gaat dan naar een Google Doc waarin ik alles voor je op een rij heb gezet. Ik vul ‘m regelmatig aan als ik weer wat nieuws ontdek, dus sla ‘m op en kom er nog eens bij terug. Is leuk!

Let op: zowel in dit artikel als in het Google Doc staan affiliate links. Dit zijn links die ervoor zorgen dat ik een bedankje krijg van het bedrijf, als jij daar (ook) klant wordt. Denk aan uren, credits of ronduit geld. Dit kost jou NOOIT iets extra’s, en je kunt – als je eenmaal klant bent – dus zelf ook affiliate worden van de tools waar je fan van bent. Kun je weer een klein extraatje mee (terug)verdienen 😉

Ik ben heel benieuwd of je iets hebt aan deze tools! Ook benieuwd naar je eigen favorieten. Wil je het hieronder met me delen? Vind ik leuk!


Bericht delen? Vind ik leuk!

Facebook
Twitter
LinkedIn

ik ben merel

Positioneringsexpert, marketeer & business designer voor Multimensen: mensen die veel kunnen, doen en willen.

Ik denk mee over hoe je jouw bedrijf zó inricht dat je al die dingen kunt doen die je leuk vindt, én hoe je jezelf zo in de markt zet dat je (toekomstige) klanten snappen waarvoor ze je moeten bellen.

Nieuwste nieuws

Meer lezen