Te druk om te bloggen? Same chef, same

te druk om te bloggen
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ken je die van die loodgieter en de lekkende kraan? Confession: ook bij mij schiet het bloggen erin als ik te druk ben. Meer klanten, nieuwe producten lanceren, projectje hier traininkje daar... Voor ik het weet is het 4 weken geleden dat ik een nieuw blog heb gedeeld. Dat is, voor iemand die preacht dat bloggen zo belangrijk is, best een beetje gek natuurlijk. Laten we afspreken dat we “te druk om te bloggen” scharen in de categorie luxeprobleem – dat maakt het alleen niet minder stom. In dit artikel deel ik met je hoe ik dit oplos (spoiler alert: niet heel goed) en wat jij kunt doen om het bloggen echt prioriteit te maken.

Ik had het me zo voorgenomen. Elke vrijdag een blog – minimaal. Ik weet natuurlijk als geen ander hoe belangrijk bloggen is voor je bedrijf: ik lanceerde er op mijn verjaardag zelfs een e-book over!

Druk druk druk druk druk

Maar ja, zo’n e-book en bijbehorende lancering gaat niet in de koude kleren zitten. Alle “vrije” tijd die ik had om content te maken, besteedde ik aan het e-book. Alle overige tijd stak ik in mijn klanten, want laten we eerlijk zijn: er moet ook gewoon geld verdiend worden.

Dat is precies het argument dat ik vaak hoor van mensen als ik vraag waarom ze niet bloggen. Te druk met “belangrijkere” dingen. Lees: JE WERK DOEN. Dat waar je doekoes mee op de plank brengt. Dûh.

Via Giphy

Te druk om te bloggen: zo los je het op

Als je écht te druk bent om te bloggen (maar dan bedoel ik ook écht te druk, niet als excuus), kun je 3 dingen doen. Komen ze:

  1. Zet het op de planning*. Hier begon ik dus heel enthousiast mee, en dat ging even heel goed. Tot ik bedacht dat ik een e-book ging schrijven en de planning verschoof. Oeps. Regroup, refocus, replan. Ik blijf het gewoon proberen!
  2. Besteed het uit. Er zijn genoeg leuke bloggers/tekstschrijvers/copywriters die zitten te springen om werk en je graag helpen. Mocht je iemand zoeken: ik ken er een hoop! (Nee sorry, zelf kan ik effe niet xD)
  3. Let it goooo, let it goooo! Da’s het fijne van luxeproblemen: je kunt er ook voor kiezen om je er niet druk om te maken maar te genieten van de luxe die je blijkbaar hebt. Als mensen je weten te vinden, je daarmee kunt doen wat je leuk vindt en geld kunt verdienen – besef effe hoe lucky je bent.

Iets is beter dan niets

Bonustip: ook al is het niet heel spannend, niet helemaal perfect of alleen op Instagram – alle kleine beetjes helpen. Zowel voor jezelf als voor je klanten. Benoem gewoon dat je het te druk hebt, geef een klein beetje waarde en ga naar bed. Of naar buiten. Of aan het werk.

En wie weet: als je eenmaal bent begonnen, zit je er misschien binnen no time zo lekker in dat je het ene na het andere artikel uit je vingers perst. Ik zeg – lekker bezig. Hoe dan ook 😉

Photo by Robert Bye on Unsplash

*PS. Bonustip twee: ik heb gehoord dat het helpt als je er regelmatig even tijd voor maakt. Mijn Blog Mastermind is zó opgezet dat je elke maand even incheckt bij hoe het gaat en wat je nodig hebt om te gaan bloggen. Inclusief samen-werkings-tijd om het ook echt te doen!

Geef een reactie

Populaire posts