Strategische positioneringssessie

Voor mensen die “veel” doen, en niet weten hoe ze het moeten noemen, laat staan verkopen. Samen nemen we alles wat je doet en wilt aanbieden onder de loep en maken we er een logisch verhaal van. Zo weten potentiële klanten en opdrachtgevers wat het oplevert om met jou samen te werken. 

Je wilt overal ja op kunnen zeggen, maar dat op je website zetten werkt nou eenmaal niet

Als rasechte generalist (ik weet van veel dingen een beetje en van een paar dingen een heleboel en heb al zeker vijf carrièreswitches gemaakt) weet ik hoe lastig het kan zijn om een ijzersterk aanbod neer te zetten. Je wilt overal ja op kunnen zeggen, maar dat op je website zetten werkt nou eenmaal niet. Het is handiger als je dat wat je doet samenvat in een aantrekkelijk en begrijpbaar jasje. Challenge accepted! Ik help je hierbij door in één dag: 

Jouw rode draad vinden

Door alles wat je doet, leuk vindt, kunt en wilt doen op te schrijven, te bespreken en uit elkaar te trekken, ontdekken we wat eronder verstopt ligt. Noem het je missie, je “why”, je verlangen… Ik noem het je Rode Draad. Door deze helder te krijgen, kun je het gebruiken als kapstok waar je jouw diensten aan ophangt. Hierdoor wordt je verhaal in een klap een stuk minder ingewikkeld. En: als je jouw rode draad weet, kun je zonder stotteren antwoord geven op de K*@#&^% vraag: “wat doe je eigenlijk?”

Aanbod & verdienmodel finetunen

Als je Rode Draad helder is, gaan we aan de slag met je aanbod. Hoe verpak je al die kennis, talenten en skills die je hebt in een voor klanten aantrekkelijk én begrijpbaar jasje? We kijken hierbij ook even naar je verdienmodel: werk je uurtje-factuurtje, kriebelt het ergens voor een online programma of wil je een strippenkaart introduceren? Let’s figure it out!

Elevator Yell & Pitch maken

Een Elevator Yell & Pitch bestaat uit 1 + maximaal 6 zinnen waarmee je jezelf presenteert. Als je deze maar vaak genoeg (voor de spiegel) oefent, rolt ‘ie er op de volgende netwerkborrel of aan de telefoon met een potentiële klant zo uit! Een Elevator Yell & Pitch doet het ook lekker op je LinkedIn profiel of in de bio van je Instagram.

[INSERT SPECIFIC QUESTION]

Als we deze 3 stappen gezet hebben en er is nog tijd, kunnen we kijken naar:

 • Je website teksten: wat zou ik aanpassen om je nieuwe aanbod goed te presenteren?
 • Je content: welke content past er bij wat je gaat doen en in welke vorm kun je dit gieten?
 • Je doelgroep: waar zitten die, hoe krijg je hun aandacht, wat willen ze van je?
 • Andere vragen die je hebt over je aanbod en positionering

Je krijgt van mij (maximaal een week na onze sessie) een uitgebreid adviesrapport waar alles wat we hebben besproken in staat, inclusief teksten en contentideeën die je een-op-een over mag nemen.  

Strategische positioneringssessie

To the point (3 uur)

499,- exclusief btw
 • Rode draad vinden
 • Aanbod en verdienmodel finetunen
 • Elevator Yell & Pitch
 • Uitgewerkt adviesrapport
 • Inclusief taart, koffie en thee

The works (6-7 uur)

899,- exclusief btw
 • Rode draad vinden
 • Aanbod en verdienmodel finetunen
 • Elevator Yell & Pitch
 • Website teksten, social media, content of doelgroep bespreken
 • Uitgewerkt adviesrapport
 • Inclusief taart, koffie, thee én lunch

Waarom ben ik de juiste persoon om je hierbij te helpen?

Ik noem mezelf weleens gekscherend “de generalist specialist”. Na minimaal vijf carrièreswitches en ervaring in de sales, marketing, copywriting en meer, heb ik er mijn werk en persoonlijke missie van gemaakt om generalisten te helpen zichzelf duidelijker te presenteren. Omdat ik zelf lang niet wist hoe ik mezelf en al mijn talenten en skills moest verkopen, ben ik me erin gaan verdiepen en verschillende dingen gaan uitproberen. Inmiddels weet ik dat generalisten juist een enorme aanwinst zijn voor klanten en opdrachtgevers. Doordat we van veel dingen een beetje weten, kunnen we makkelijker verbindingen leggen en tot creatievere oplossingen komen dan mensen die één ding heel goed kunnen. Die zijn ook nodig, maar niet op elk punt in je proces. Generalisten zijn creatieve firestarters en freestylers die het einddoel voor ogen houden en weten dat er meerdere wegen zijn om daar te komen.

Testimonials

Deze generalisten hielp ik al om hun diensten en aanbod te finetunen: