MarietMonsxMerelLamboo-41

Positionering voor multimensen: waarom is dat zo verdraaid moeilijk?

Jezelf goed in de markt zetten is voor “gewone” ondernemers, die één ding doen, al ingewikkeld. Want: concurrentie, en hoe verpak je nou lekker wat je écht oplevert voor je klanten. En wie zijn je klanten eigenlijk?

Voor multimensen is positionering een driedubbele uitdaging. Wij zitten niet stil, leren regelmatig iets nieuws en werken het ene na het andere idee uit om het aan ons bedrijf toe te voegen. Je raadt het al: een recept voor “jezelf de hele tijd opnieuw positioneren en moeten uitleggen wat je doet.”

Doodvermoeiend en – dare I say it – onnodig.

Yep, I said it.

Positionering – wat is dat eigenlijk?

Positionering betekent zoveel als “de plek die je inneemt in de markt”. Met andere woorden: hoe zorg je ervoor dat mensen METEEN aan jou denken als ze een probleem hebben dat opgelost moet worden, of een verlangen wat vervuld mag worden. Of: wanneer ze horen dat iemand anders jouw dienst/product/oplossing nodig heeft.

Je raadt het al: je positionering is de basis voor ALLES. Van je content tot je aanbod, van je diensten tot je pricing. Het liefst is het ook nog eens zo “simpel” dat je het in een paar zinnen kunt vangen. Zo onthouden mensen het makkelijker (en kun je het meteen lekker in je Instagram bio en LinkedIn header zetten).

Bijkomstige bonus: stel dat je op een netwerkborrel (of zo’n stomme kringverjaardag) meteen, zonder stotteren of vlekken in je nek, in één zin antwoord geeft op de vraag “en wat doe jij?!”. Da’s lekker hè.

‘t Is wat, jezelf goed in de markt zetten…
📸 Mariët Mons

Multimensionale positionering: positionering voor multimensen

Ik zei het al: voor “normale” ondernemers is dit al een lastige puzzel, maar voor multimensen helemaal. Want hoe zit het bijvoorbeeld als je met al die dingen die je doet, verschillende klanten bedient? En wat als je vandaag A doet, maar eigenlijk al weet dat je volgend jaar B wilt gaan neerzetten en misschien over een paar jaar wel weer C, D, E? Wat als je vooral veel dingen maakt, die niet persé iets “oplossen” voor mensen, maar wel heel waardevol kunnen zijn voor ze? Hoe overtuig je ze er dan van dat ze NU voor jou moeten kiezen?

Volgens mij helpt het al om te weten dat er een positioneringsstrategie is voor het type multimens dat je bent. Pfew. Als je daarnaast weet hoe je die strategie omzet in een aanbod, (content)marketing en sales, ga je helemaal hard 🚀 Met als resultaat dat het je makkelijker afgaat. Dat je een plek inneemt in de markt – en in het brein van je toekomstige klant – die past als een op maat gemaakte jas. Dat JIJ staat als een huis, ook als aan “wat je doet” rechts en links nog kamers worden toegevoegd.

Ja leuk maar hoe dan?

Als je nu denkt: potverdikkie, dit heb ik nodig! I gotchu. Positionering is een van die onderwerpen die altijd aan bod komen in mijn 1:1 trajecten. Eindeloos interessant vind ik dat, die puzzel kraken van hoe je jezelf, met al je talenten, ideeën en mogelijkheden, maar ook wat je hebt bedacht en/of gemaakt, of wat je oplevert voor je klanten, in de markt zet.

Binnenkort kun je ook als niet-1:1-klant een hele dag met mij aan jouw positionering werken! Ik geef namelijk op 10 november a.s. een positioneringsworkshop voor maximaal 10 mensen bij Worklab in Breda. Je vindt alle informatie en kaartjes HIER.

Inclusief lunch, koffie/thee en lekkers én een een-op-een-call na twee weken om nog even te sparren over jouw verse positionering

Wil je bij zijn! Kan ik niks anders van maken. Dit wordt echt heel leuk, en je gaat er onwijs veel aan hebben. Of je nu nog niet helemaal weet welke kant je op wilt met je (toekomstige) bedrijf, of dat het tijd is om jouw multimens-heid meer te omarmen in je huidige bedrijf/aanbod: it starts met antwoord kunnen geven op de vraag “waarom moeten ze bij jou zijn?”.

Sexy hè 😛

Zie ik je de 10e?

>>HIER IS NOG EEN KEER DE LINK OM EEN KAARTJE TE SCOREN VOOR DE POSITIONERINGSWORKSHOP VOOR MULTIMENSEN<<

PS. Wil je liever 1:1 een keer aan de slag met je positionering? Boek dan een Losse Sessie. Hebben we het 2×1,5 uur alleen maar over hoe jij jezelf in de markt kunt zetten. Persoonlijke positionering voor multimensen!

Facebook
Twitter
LinkedIn

ik ben merel

Mastermind & business coach voor Multimensen: mensen die veel kunnen en veel willen. Ik denk mee over hoe je jouw bedrijf zó kunt inrichten dat je al die dingen kunt doen die je leuk vindt, én hoe je jezelf zo kunt positioneren dat je (potentiële) klanten snappen wat ze bij je kunnen komen halen.