MarietMonsxMerelLamboo-5

Is een persoonlijk merk de beste optie om jezelf als multimens in de markt te zetten?

Laatst werd ik aan het denken gezet door een leuke post op LinkedIn (deze). De auteur, Nikki, heeft het over nichen en schrijft een pleidooi voor waarom dat heus niet de heilige graal is. Preaching to the choir, toch? Verderop in haar post zegt ze:

“Maar er zijn ook ondernemers, multi-passionates, multi-mensen, mulitpotentialites (geef de beestjes een naam) die vooral bezig zijn met vijftienduizend dingen tegelijkertijd doen omdat dat is wat hen drijft! Die bouwen geen bedrijf, die bouwen een persoonlijk merk. Een persoonlijk merk met een rode draad. Aan die rode draad kun je dan vervolgens weer allemaal haakjes hangen en dat is wat het is. 🧶”

Dat zette me aan het denken. Want: is een persoonlijk merk inderdaad de enige (of beste) optie voor ons multimensen om onszelf en onze bedrijven in de markt te zetten? Heb ik wel ideeën over, maar voordat ik die deel – wat jij?

😬

Persoonlijk merk voor multimensen: doen of niet?

Ik ben het deels met Nikki eens. Volgens mij is er een groot verschil tussen een merk dat persoonlijk is, en een merk dat draait om jou als persoon. Dat eerste zou ik sowieso altijd doen, want dat vinden je klanten leuk. Dat tweede… moet bij je passen.

Eigenlijk is het neerzetten van jezelf als merk voor multimensen de makkelijkste optie. Je zet jezelf en je visie (of, als je die hebt, je missie. Of, zoals Nikki het noemt, je rode draad) in de spotlight en de dingen die je doet/maakt/aanbiedt/verkoopt hang je daaraan op. Mensen worden in de eerste plaats fan van jou, je persoonlijkheid en wat je “te doen hebt”. Jij BENT de niche.

Ik noem dit ook wel de Beyoncé positionering: mensen kopen alles wat Beyoncé doet, maakt, aanbeveelt, omdat ze fan zijn van haar. Als persoon, als artiest, als celebrity.

MAAR.

Een persoonlijk merk neerzetten is ook geen holy grail voor multimensen. Als je niet perse zelf met je knappe kop in de spotlight wilt, bijvoorbeeld. Of als je werk, of het idee dat je neerzet, zichzelf verkoopt – en jou dus niet (meer) nodig heeft. Als je liever de nadruk legt op welke resultaten je klanten behalen (door met jou te werken). Als “het” veel groter is (of de potentie heeft dat te worden) dan jijzelf.

Of een persoonlijk merk de beste positioneringsstrategie is voor multimensen, is dus volledig afhankelijk van de persoon achter het merk, het doel, aanbod, de doelgroep en nog veel meer. Weet dat er, naast het neerzetten van een persoonlijk merk, meer opties voor je zijn.

Benieuwd naar die opties? Boek dan eens een vrijblijvende kennismaking bij me. Denk ik met je mee over wat voor jou handig is, en hoe ik je daar eventueel bij kan helpen. Zet jezelf in mijn agenda via deze link!

Vond je dit bericht leuk, leerzaam of wil je gewoon een beetje liefde delen? Laat me dan hieronder effe weten wat je ervan vindt! Je kunt het bericht ook makkelijk delen op deze kanalen:

Bericht delen? Vind ik leuk!

Facebook
Twitter
LinkedIn

ik ben merel

Positioneringsexpert, marketeer & business designer voor Multimensen: mensen die veel kunnen, doen en willen.

Ik denk mee over hoe je jouw bedrijf zó inricht dat je al die dingen kunt doen die je leuk vindt, én hoe je jezelf zo in de markt zet dat je (toekomstige) klanten snappen waarvoor ze je moeten bellen.

Nieuwste nieuws

Meer lezen