Over mij

Hoi! Ik ben Merel. Ze noemen mij ook wel de Generalist Specialist, Cheerel, het orakel, of de Godmother van Multimensen. Na verschillende carrières – als dansdocent, maar ook in de sales, marketing en conceptontwikkeling – zet ik nu al mijn kennis en ervaring in voor multimensen. Mensen die, net als ik, van vele markten thuis zijn en inzien dat juist dat hun unieke kracht is.

How did we get here?

Op papier ben ik dansdocent en storemanager – I know, unieke combinatie. Ik heb ook gewerkt als kassameisje, sportinstructrice en marketeer. Bij mijn enige kantoorbaan vertaalde ik een offline programma naar online en maakte ik scheurkalenders die op absurd veel Nederlandse wc’s hingen. Als ghost- en copywriter heb ik meerdere boeken en ontelbare blogs geschreven met en voor hele wisselende klanten. Ook heb ik Hoera een Bedrijf gelanceerd, en de promotiestekker er weer uitgetrokken toen het niet werd wat ik wilde. 

Nu ben ik business coach en mastermind voor multimensen, en oprichter van het Clubhuis voor Multimensen. Ik help mede-multimensen inzien hoe uniek ze zijn, en hoe ze geld kunnen verdienen door alle kanten van zichzelf in hun bedrijf te gooien. Daarnaast schrijf, spreek en discussieer ik regelmatig over wat multimensen nou zo tof maakt. Best wel living the dream: hier komt alles wat ik graag doe en goed kan in samen. 

Van dansjuf naar business coach - een hele logische weg, maar wel met duizend omwegen

Ik heb mezelf eindeloos afgevraagd wat er mis was met mij. Iedereen om me heen leek vrij makkelijk z’n zinnen te zetten op één carrière, maar ik wilde steeds weer iets nieuws. Zag overal potentie en uitdaging, wilde dingen combineren die niet voor de hand liggen, kreeg het spaans benauwd van het idee de rest van m’n leven hetzelfde te moeten doen. 

Gelukkig kwam ik er op een gegeven moment achter dat er meer mensen zijn zoals ik – en dat er helemaal niks mis is met ons. Sterker nog: wij van WC Eend vinden “ons” leuker, creatiever, enthousiaster, ziet hoe we verbanden leggen en oplossingen verzinnen die er anders niet zouden zijn. Juist omdat we zoveel doen, blijven leren en uitdaging blijven opzoeken.

Kortom: ik ben precies waar – en wie – ik moet zijn.

En verder...

Ik woon (en werk!) in Breda met mijn vriend en 17 houseplants. In mijn vrije tijd vind je me op het terras als de zon schijnt en op de bank met een boek, een borduurwerkje of een Disneyfilm als het buiten nat en koud is. Ik groeide op op Aruba (15 jaar!) en woonde ook nog een paar maanden in Suriname.

Ik geef soms trainingen op middelbare scholen en heb twaalf (and counting!) tattoos. Later als ik groot ben, wil ik een walk-in closet voor mijn sneakerverzameling. Ik ben gek op vintage kleding, mimosa’s en baby-dieren. Mij nie bellen voor dingen die te maken hebben met wiskunde, hardlopen of schoonmaken. Verder mag je me vrijwel overal voor bellen (maar liever appen want wie belt er nou zomaar…). 

Merel

Samenwerken? Dit zijn je opties:

But wait, there's more

Ik zou natuurlijk geen multimens zijn als ik mijn talenten maar op één manier in zou zetten 😀 

Daarom doe ik ook nog:

In mijn podcast, de Grote Multimensen Show, interview ik allerlei leuke multimensen. Mijn belangrijkste vraag is altijd: HOE DAN?! Hoe doen zij wat ze doen, wat doen ze precies, hoe kwamen ze daar? Het is vaak gezellig, want je kunt LIVE bij de opname zijn als je lid bent van het Clubhuis voor Multimensen. Inclusief meteen vragen stellen dus! Je vindt de podcast op Spotify, Apple Podcasts en door hierboven op mijn hoofd te klikken.

Wat begon als grapje, met de opmerking “ik wil een safe space voor multimensen”, escaleerde al snel in een digitaal Clubhuis mét een eigen app. In dit Clubhuis ontmoeten multimensen elkaar, leren we met en van elkaar en moedigen we elkaar aan om onze ideeën uit te voeren. Het is vet gezellig, mega leerzaam en onwijs leuk voor je netwerk. Mensen die snappen hoe je hoofd werkt en niet raar opkijken als je weer met een nieuw idee aankomt – da’s goud waard. Je vindt het Clubhuis op www.multimensen.nl/Clubhuis