Maart én april 2021: een mislukte vakantie en een mislukte lancering, maar vooral veel leuke dingen

ik heb een idee
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Het lijkt alweer een jaar geleden dat ik bedacht dat het een goed idee zou zijn om elke maand een blog te schrijven over waar ik mee bezig ben. Ik ging fluitend van start in januari, haperde geen seconde in februari en toen knipperde ik twee keer met m’n ogen en was het eind april. GRAPJE! Hierbij dus een extra lang overzicht van wat ik uitspookte in maart én april, because I suck at mezelf aan m’n eigen afspraken houden zodra er afspraken met andere mensen tussendoor komen.

Let op: in dit blog zitten affiliate links. Daar voel jij niks van, maar als je erop klikt en iets koopt (bij bol.com) krijg ik een mini-bedragje. Danki!

Eind februari startte ik aan een superleuke klus die ik in maart afmaakte: de websiteteksten van Online Yoga Juf in de Klas redigeren. Ze was al een heel eind, maar miste net nog een finishing touch. Dit zei ze zelf over mijn bijdrage:

Merel voelt snel en feilloos aan wat belangrijk voor je is. Ze blies het stof van mijn woorden af en maakt er een helder, warm en krachtig verhaal van. Ik was verrast en trots over het moois wat ik terug las over mijn eigen bedrijf Online Yoga Juf in de Klas. 

– Kim Bras, Online Yoga Juf in de Klas

via GIPHY

Ik mocht weer in de auto en begon aan een bijzondere opdracht

Toen ik m’n belastingaangifte vorige week deed dacht ik “hoe dan zo weinig kilometers” want het jaar daarvoor schrok ik nog van hoeveel ik in de auto had gezeten. In maart ging ik voor het eerst weer een beetje op pad met m’n Edna, van Lopik naar Amsterdam en van Roosendaal naar Rotterdam (maar dat laatste was met de auto van mijn vriend). Bijkomende leukheid: op allebei de trips ging ik als verrassing langs bij mijn broertjes, waarvan de een in Amsterdam en de ander in Rotterdam woont. Vet gezellig – we zien elkaar minder vaak dan ik zou willen.

In Lopik had ik een kennismaking voor een wel heel bijzonder project waar ik nog niet teveel over kan zeggen, behalve dit: ik ben begonnen aan het schrijven van een kinderboek in opdracht van een toffe klant. In Amsterdam had ik naast m’n broertje ook nog een fijne date met twee oud-collega’s. Roosendaal-Rotterdam was een tripje voor m’n karma, want ik reed m’n schoonmoeder voor een kleine medische ingreep op een neer.

Hoera een podcast – of toch niet?

In maart begon ik ook met opnames voor de podcast van Hoera een Bedrijf. VET LEUK. We wilden in april lanceren, maar ik ben bang dat we dat niet helemaal gaan halen door een klein akkefietje met iTunes wat ik niet opgelost krijg. Ik geef mezelf nog een week om dat te fixen maar hoe dan ook: in mei komt ‘ie online (al dan niet op iTunes).

Voor de podcast interviewde ik in maart én april al zes mega-inspirerende startende ondernemers en er staan er nog een hoop op de planning. Ik ben hier stiekem dus echt heel trots op en kan niet wachten om het aan je te laten horen!

Mislukte vakantie – again

Dit jaar probeer ik nog iets nieuws uit: om de 6 weken een week vakantie. Vorig jaar stortte ik eind december nog net niet in, dat wilde ik dit jaar anders doen. Daarom blokkeerde ik het hele jaar vooruit alvast een paar weken waarin ik niet zou werken. Als je me al effe volgt weet je inmiddels hoe slecht ik daarin ben

Dit keer was niet anders. Ik werkte de hele week – met uitzondering van de woensdag waarop ik een vriendin zag voor lunch (op kantoor) en naar de osteo mocht en de vrijdag dat ik eindelijk weer naar de kapper mocht. Op donderdag werkte ik zelfs (huilend, want de osteo was heftig) aan een spoedopdracht. Ik was daarna nog een week boos op mezelf omdat ik mezelf wéér geen vakantie gunde. Conclusie: dit moet volgende keer écht anders. Hoe? Geen idee. Keep you posted.

Boeken en Netflix

In april kocht ik voor het eerst weer boeken (hoewel e-books). Sinds ik m’n e-reader heb incl. een Kobo-plus abonnement, had ik dat nog niet gedaan. Ik las er wel maar eentje, en zelfs die is nog niet uit:

Ik vind er een hoop van… Het verhaal en alle ophef eromheen is echt hartverscheurend, dat dit in deze tijd nog zo gaat vind ik echt van de zotten. Toch kom ik moeilijk door het boek heen door het onnodig moeilijke taalgebruik. Daar maak je mij echt niet blij mee. Jammer!

Ik kocht ook nog deze en heb vet veel zin om het te lezen, maar ben er nog niet aan begonnen:

Op Netflix verdween ik in een hiphop-vortex. Ik verslond uiteenlopende docu’s; zoals die over het leven van Notorious B.I.G., deze over Dr. Dre en Jimmy Iovine en deze over de evolutie van hiphop.

Highlight of the month(s)

Het hoogtepunt van de afgelopen maanden was toch wel de fotoshoot met Mariet. Ik heb mezelf dit jaar elk kwartaal een fotoshoot opgedrongen / cadeau gedaan. Voordat we eraan beginnen denk ik altijd WHYYYYY maar als ik dan de foto’s terug zie denk ik DAMN GIRL YOU A BAD BITCH. Het helpt me, net als deze blogs, om even stil te staan bij wat ik allemaal doe en hoe tof dat eigenlijk is. Hieronder een klein overzichtje van hoe knap ik ben 😀

Een ander hoogtepunt was de allereerste Online Netwerk Borrel van Hoera een Bedrijf. Dat leidde namelijk tot een soort mini-mastermind waarin we met elkaar meedachten over de dingen waar we tegenaan lopen in onze bedrijven, én er werden Instagram-handles uitgewisseld alsof het hete broodjes waren. Zeker voor herhaling vatbaar dus! Wil je er volgende keer bij zijn? Meld je dan HIER even aan.

How Merel got her groove back

In april deed ik ook nog iets heel spannends: auditie voor een dansvoorstelling op film. Side note: ik heb mijn hele leven gedanst en ben officieel opgeleid tot dansjuf, maar sinds ik mijn diploma haalde in 2010 heb ik weinig meer gedanst. Sinds een tijdje volg ik weer danslessen en kan ik er ook echt wel van genieten, dus toen ik gevraagd werd om auditie te doen was het toch wel even spannend. The pressure was on, terwijl ik juist zo blij ben dat die er eindelijk weer vanaf is.

Ik besloot om het tóch te doen, al is het maar omdat ik het doel van het project (jongeren die het zwaar hebben in de huidige crisis een hart onder de riem steken) te gek vind. En: ik ben door en heb een (dans)rol in de film! Binnenkort meer hierover.

Offertes, offertes, belastingdienst

Verder zie ik in m’n agenda staan dat ik vooral veel offertes heb gemaakt. Mijn lievelings was er eentje voor een oude klant die me drie jaar geleden te duur vond. Je snapt dat ik niet te zuinig ben geweest toen die belde voor een mega-opdracht met een vrij onrealistische deadline… 😀 Er hangen er nog een paar in de lucht, maar ik heb er alvast één hele toffe vaste klant bij in Curaçao!

Als laatste deed ik in april natuurlijk mijn belastingaangifte met mijn boekhoudster Kelsey. Ik moest een beetje huilen omdat ik voor het eerst IN MIJN LEVEN een bedrag boven de €10.000 op m’n bankrekening had staan en het praktisch allemaal moet inleveren, maar goed. Dat is een teken dat ik hard heb gewerkt vorig jaar. Leuk man, ondernemen!

via GIPHY

Wat beleefde jij in de afgelopen maanden? Let me know hieronder!

Geef een antwoord

Populaire posts