just because you can

PSA: just because you can een heleboel, betekent niet dat je het allemaal moet doen

Als ik iets vaak terug zie komen bij mijn klanten, “mijn” multimensen en de mensen die ik ervan verdenk multimens te zijn, is het wel dat ze denken “doe ik wel effe.” Nou, laat mij je vertellen… Just because you can een heleboel, betekent niet dat je het ook allemaal moet doen.

We kunnen veel, dus doen we veel. Maar werkt dat wel?

Want we kunnen veel. Willen veel. Dus we doen veel. Inschatten hoeveel tijd iets kost – niet ons sterkste punt. Het kan vast wel “effe” tussendoor.

Maar er komt een punt dat je “tussendoors” op zijn, je op je tandvlees loopt, de tranen in je ogen staan. Je agenda is overvol, daardoor is je koppie overvol en je denkt F*CK IT ALL HELEMAAL DE MOEDER. Of een “hoe dan?!” variatie daarop.

Daar ben je niet op je best

Niet perse waar je op je best bent. Want als je in die “f*ck it allemaal helemaal de moeder”-modus schiet, ga je dingen afraffelen, mensen teleurstellen, ballen laten vallen. Word je snoeihard voor jezelf. Kortom: daar wordt het niet gezelliger van.

Dus de volgende keer dat iemand iets van je vraagt, waarop je eerste reactie is “ooooh dat doe ik wel effe!”… check dan bij jezelf of het écht nog past. Binnen de afspraken die je met jezelf maakt over hoeveel je wilt werken, welke kwaliteit je wilt leveren, waar je écht enthousiast van wordt.

Nee zeggen mag gewoon hè.

Just because you can een heleboel, doesn’t mean you have to do it allemaal.

😘

Remindertje nodig? Deze flyer kun je uitprinten en/of downloaden en opslaan op je telefoon. You’re welcome!

Home Screen Wallpaper by Merel

PS1. Dit is overigens geen pleidooi voor MINDER DOEN, want we weten allebei dat je daar ook niet perse gezelliger van wordt 😉 wat ik je wel gun, is dat je je grenzen kent – en bewaakt. Je eigen spelregels schrijft, je speeltuin afbakent if you will, waarbinnen je juist tot je recht komt door al die dingen te doen die je leuk vindt.

PS2. Als je er nou niet uitkomt, stuur me dan even een berichtje. Been there, done that “nee joh, doe ik wel effe!” – met alle gevolgen van dien. Én het is (een deel van) wat ik doe: samen met jou uitzoeken hoe je al die dingen die je wilt en kunt wél kunt doen, zónder de overvolle koppies en overstromende oogjes. I gotchu!

Bericht delen? Vind ik leuk!

Facebook
Twitter
LinkedIn

ik ben merel

Positioneringsexpert, marketeer & business designer voor Multimensen: mensen die veel kunnen, doen en willen.

Ik denk mee over hoe je jouw bedrijf zó inricht dat je al die dingen kunt doen die je leuk vindt, én hoe je jezelf zo in de markt zet dat je (toekomstige) klanten snappen waarvoor ze je moeten bellen.

Nieuwste nieuws

Meer lezen