Je hebt een huisstijl, maar heb je ook een huistaal?

Huistaal
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Vrijwel elke ondernemer laat een huisstijl ontwikkelen. Een tof logo, mooie kleuren die passen bij je brand, een fijn lettertype, welke (soort) foto’s je gebruikt. Kortom: de visuele identiteit van je merk. Dit wordt vastgelegd in een huisstijlhandboek, welke vaak HEILIG is. Niets mis mee, maareeeh… heb je ook een huistaal? In dit artikel vertel ik je wat een huistaal is en waarom je die, net als een huisstijl, wilt (laten) vastleggen.

Een huisstijl is belangrijk. Van je briefpapier tot je website en van je bedrijfskleding tot je Instagram-feed: het is fijn als je meteen herkenbaar bent. Dat doe je o.a. door steeds dezelfde kleuren en lettertypes te gebruiken.

Huisstijl = herkenbaarheid

Je huisstijl is vaak het eerste wat mensen (lees: potentiële klanten) van je zien. Het is fijn als dat consequent is, en dat het past bij wat je wilt uitstralen. Je kunt er zelfs hele kleurenanalyses en -psychologie op loslaten als je wilt, zodat het klanten (onbewust) dingen vertelt over je merk. Dat je te vertrouwen bent, bijvoorbeeld.

Een huisstijl zorgt dus voor herkenbaarheid, voor een eerste indruk over je merk en voor consistentie in je uitingen. Helemaal terecht dat je die laat maken als ondernemer.

Maar heb je ook al eens gedacht aan een huistaal?

via GIPHY

Wat is een huistaal?

Een huistaal – ik noem het ook wel een merktaal – is precies hetzelfde als een huisstijl, maar dan in taal. Het gaat dan niet om welke kleuren je gebruikt, maar welke woorden. Hoe je je klanten aanspreekt. Of je actief genderneutrale taal gebruikt – of niet. Letterlijk welke taal je gebruikt: Engels/Nederlands/overig.

Maar ook: hoe je je diensten noemt. Of jezelf! Je functietitel, dan. Hoe je jezelf verkoopt, welke onderwerpen je “claimt”: welke (wereldse) onderwerpen passen er bij jouw merk en deel je over, ook als het vanuit andere bronnen komt?

Je huistaal kun je vastleggen in een communicatiehandleiding, net als hoe je een huisstijl vastlegt in een huisstijlhandboek. Deze handleiding kun je dan weer delen met iedereen die voor of namens jou werkt. Handig!

Psychologie van taal

Op taal kun je net zo goed (of misschien nog wel beter) psychologie loslaten. Wie heeft er niet de NLP-hype meegemaakt: letterlijk bepaalde boodschappen in de hersenen programmeren door de woorden die je gebruikt. Met de woorden die je gebruikt, de manier waarop je je zinnen insteekt, hoe je de boodschap overbrengt – er zijn hele studies over hoe je taal kunt gebruiken om mensen te laten doen wat jij wilt.

via GIPHY

Nu ga ik niet zover wanneer ik communicatieadvies geef, want mijn nekharen gaan recht overeind staan van zulke manipulatie. MAAR. Ik vind wel dat elk merk, zeker als je een huisstijl laat ontwerpen, ook een huisstijl zou moeten hebben. Want:

Dit is waarom je een huistaal wilt

Een huistaal geeft je:

  • Consistentie: als iedereen binnen de organisatie dezelfde “taal” gebruikt kom je consistenter over, wat weer leidt tot…
  • Betrouwbaarheid: doordat iedereen dezelfde “taal” gebruikt, kom je niet alleen consistenter, maar ook professioneler over. Dat maakt je betrouwbaar voor klanten.
  • Herkenbaarheid: of je nu koning woordgrap bent of altijd een inspirerende boodschap meegeeft – mensen weten wat ze aan je hebben.
  • Als je het goed aanpakt sluit je met je taal aan bij je (gewenste) doelgroep, waardoor die zich door jou gezien en serieus genomen voelen.
  • Vindbaarheid: als je nadenkt over hoe je je diensten noemt, vergeet dan niet te checken of de woorden die je wilt gebruiken het ook een beetje goed doen op Google. Of dat mensen überhaupt aan deze woorden denken als ze zoeken wat jij aanbiedt.

Hoe kom je achter je huistaal?

Je huistaal neerzetten is makkelijker gezegd dan gedaan. Het vraagt om goed na te denken over dingen die vanzelfsprekend lijken: we praten immers de hele dag door met elkaar en denken niet altijd na over de woorden die we dan gebruiken. Toch zijn er manieren om ook zelf te achterhalen wat je/jullie huistaal kan zijn. Komen ze:

  1. Luister eens goed naar de taal die je gebruikt als je over je bedrijf praat. Hoe noem je wat je doet, hoe spreek je over je klanten, waar wil je om bekend staan?
  2. Luister naar je doelgroep: willen die met u of met “jij” aangesproken worden? Spreken ze hippe straattaal of liever formeel?
  3. Besluit dingen. Ik vind genderneutraalgebruik (is it catching on yet?) bijvoorbeeld belangrijk, dus ik heb het onderdeel van mijn huistaal gemaakt. Ik had dit ook besloten als mijn doelgroep of klanten daar nog niet “klaar voor” waren (ik heb dit gesprek echt gevoerd toen we het over de huistaal van een bedrijf hadden!), maar kun je alleen zelf besluiten.

Je kunt de stappen hierboven zelf doorlopen om je huistaal te achterhalen, of met mij (😇 ). Afhankelijk van hoe groot je bedrijf is kan het ook leuk zijn om het met je marketingafdeling te doen of juist met verschillende mensen van verschillende afdelingen – als je meerdere afdelingen hebt natuurlijk.

Hoe dan ook: maak het vastleggen van je huistaal net zo belangrijk als je huisstijl. Het maakt echt verschil!

via GIPHY

Meer weten?

Aanstaande vrijdag (19 maart 2021) ben ik op Clubhouse te gast bij content strateeg en marketeer Dainahara Polonia om te kletsen over huistaal en vragen te beantwoorden. Vind je het leuk om daarbij te zijn? Volg dan mij of Daina op Clubhouse en zet even je notificaties bij ons aan. Dan krijg je een berichtje als we live gaan. Ik heb ook nog wat uitnodigingen, dus laat me het even weten als je nog niet “in” Clubhouse bent maar er vrijdag wel bij wilt zijn!

Je mag me uiteraard ook gewoon lekker old-school een berichtje lopen te sturen als je vragen hebt over je huistaal en niet op Clubhouse zit 😉

Heb jij / hebben jullie al eens nagedacht over een huistaal? Hoe gaat het daarmee? Tof als je me laat weten of het voor jullie werkt (of juist niet) in de comments!

Photo by Nick Fewings on Unsplash

Dit bericht heeft 1 commentaar

Geef een antwoord

Populaire posts