Januari 2021: nieuw kantoor, nieuw aanbod, nieuw lievelingsliedje en een avondklok

Januari recap
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Sinds een tijdje blik ik elke maand terug én vooruit in de online plan workshop van Deborah de Poorter. Dikke aanrader als je, net als ik, de neiging hebt om altijd maar door te gaan en niet stil te staan bij wat je eigenlijk allemaal doet. Met dit blog ga ik nog een stapje verder: ik deel de hoogtepunten, dieptepunten en een hoop andere shit waar JIJ waarschijnlijk niks aan hebt, maar ik wel. Let me tell you why.

Dit idee spookt al even door m’n hoofd. Vaker vastleggen wat ik doe, omdat ik bang ben dat ik het anders later niet meer weet. Of het nu foto’s zijn, stories op Instagram (mijn stories zijn echt leuk, kom anders een keer kijken!) of in een blog: online blijft altijd bestaan, toch?

Gelukkig hebben we de blogs nog

Laten we eerlijk zijn; bloggen is eigenlijk als het bijhouden van een dagboek. Maar dan anders, want het is juist de bedoeling dat anderen het lezen. Raar. Ah well.

Ik doe dit vooral voor mezelf, en met de kanttekening dat ik het over een maand waarschijnlijk alweer zo druk heb dat ik het vergeet. Net als toen ik elke maand wilde schrijven over mijn leven als ondernemer. Da’s ook precies twee keer gelukt. We gaan het zien! Hoe dan ook: weet dat ik het leuk vindt als je dit leest, maar weet ook dat je er weinig aan hebt. Behalve misschien een keer snappen hoe mijn leven in elkaar zit.

via GIPHY

Intellectuele onderbreking: deze blogs schreef ik in januari

Mocht je hier wél zijn voor de intellectuele shizzle en de taaltips enzo, check dan even dit rijtje. Ik schreef in januari namelijk blogs over:

  1. Genderneutraal schrijven (en waarom elke organisatie dat zou moeten toepassen)
  2. Dé trend bij bedrijfsnamen en -slogans (en waarom die niets voor je doet)
  3. U of jij: hoe spreek jij je klanten aan (inclusief een fijne flowchart waarmee je achterhaalt welke “taal” er bij jouw organisatie past!)

Dit deed ik zakelijk gezien in januari

Mijn jaar begon met een fijne kick-off bij mijn nieuwe financiële topper, Kelsey. We namen al mijn inkomsten, uitgaven, diensten en bedrijven (LOL) onder de loep. Conclusie? Ik doe VEEL. Veel “kleine” dingen die een beetje geld op leveren, en een paar “grote” opdrachten die meer geld opleveren. Door dit zo op een rijtje te zien, heb ik een paar knoppen doorgehakt en mijn aanbod aangepast. Nu kan ik mijn klanten de aandacht geven die ze verdienen en houd ik zelf meer geld én energie over. You know me, I love a win-win.

Verder werkte ik in januari samen met mijn partner-in-websites Eline aan de websiteteksten van Sharon, orthomoleculair voedingsdeskundige. Een supertof project waar ik heel trots op ben!

Ook deed ik een strategische contentsessie met mijn vrienden van hetrooster.nl. Ik help daar al een paar maanden de contentstroom op gang brengen en ga daar de komende maanden lekker mee door!

Ondertussen werkte ik lekker door voor vaste opdrachtgevers en begon ik alvast aan een paar nieuwe projecten die in februari opgeleverd zullen worden. Ik nam afscheid van twee opdrachtgevers: onze wegen scheidden zich tijdelijk, omdat de focus voor hun even ergens anders ligt. Helemaal prima!

Nieuw kantoor

In januari ging ik ook kijken naar een nieuw kantoor. Ik huurde sinds oktober een fijne werkplek bij XXL Events, maar door corona kon ik daar minder vaak naartoe dan ik wilde. Ook kwam ik erachter dat ik het fijner vindt om “alleen” in een kantoor te zitten: ik heb veel Zoom- en telefonische afspraken en praat toch minder relaxt als er anderen in de ruimte zitten.

Ik had me voorgenomen om pas in de lente naar een ander kantoor te gaan kijken, maar er kwam zo’n buitenkansje op mijn pad dat ik meteen ja heb gezegd. In de laatste week van januari kreeg ik de sleutels en begon ik met klussen. Op het moment van schrijven moet ik alleen nog een bureau en plantjes. Veel plantjes! Definitieve before-and-after-foto’s volgen dus nog 😉

Ze hebt ook nog een privé leven!

Privé was het ook feest, want:

  1. Mijn vader werd 65 en wilde sjoelen!

2. We hebben sinds januari een schoonmaakster. Ze is pas een keer geweest maar MAN wat fijn. Nu al zin in dat ze weer komt.

3. Terwijl het buiten sneeuwde las ik voor het eerst in tijden weer een boek in één dag uit: Tropenbruid van Susan Smit. Heerlijk boek!

4. Ook las ik voor het eerst in lange tijd weer eens voor. Kitty, de heldin achter het kinderboek Sofie en de sterren waar ik vorig jaar aan meewerkte, organiseerde namelijk het Online Voorleesfeest. Op haar Instagram kun je alle voorlezers terugluisteren!

5. Op Netflix binge-de ik (uiteraard) Bridgerton en Lupin.

6. Ik haalde mijn GVB! Vroeger golfde ik regelmatig omdat mijn vader (o.a.) werkte voor de golfbaan op Aruba. Voor mijn verjaardag afgelopen juli kreeg ik een opfriscursus cadeau van mijn moeder, die ik vervolgens weer aan mijn lief cadeau deed. Samen volgden we sinds de zomer lessen en op de 24e kregen we officieel onze handicap 54.

7. Dit is sinds januari mijn lievelingsliedje:

In de wereld

In januari gebeurde er ook genoeg in de wereld. Eerst de bestorming van het Capitol in Amerika, toen de avondklok in Nederland, de inauguratie van president Biden en Kamala Harris. Dat belooft wat voor de rest van het jaar!

Wat beleefde jij in januari? Leuk als je het me laat weten in de comments.

Geef een antwoord

Populaire posts