Twee maanden pas?! Hoogte- en dieptepunten na 2 maanden ondernemen

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Februari mag dan misschien de kortste maand zijn, ik moest net toch echt even slikken toen ik besefte dat het pas een maand geleden is dat mijn artikel over de eerste maand als ondernemer online kwam. Ik dacht: “leuk, weer eens een update over hoe het freelance bestaan me bevalt, want dat is alweer effe geleden.” Nou, niet dus. Ik heb daar gemengde gevoelens over, mag je best weten. Hieronder een rijtje met dingen die me deze maand goed zijn bevallen aan het ondernemen, en een paar dingen waar ik tegenaan loop.

Die gemengde gevoelens, die komen aan de ene kant doordat dit zó natuurlijk voelt, dat het lijkt alsof ik het al jaren doe. Daarmee voelt de afgelopen maand dus ook alsof ‘ie al jaren duurt. Hence: gemengde gevoelens. Hoe dan ook: het bevalt me prima. Ik zei vorige maand al dat ik nooit meer anders wil en hoewel mijn bankrekening daar vandaag iets anders over denkt, ben ik ervan overtuigd dat dit een goede keuze is geweest. En dat geld, dat komt morgen wel weer.

Hoogtepunten

Laten we beginnen met het goede nieuws (want dat is leuker). Dit zijn de dingen die ik te gek vond aan het ondernemen afgelopen maand:

 1. Dwarsliggers de Podcast.

  Ik kan nauwelijks geloven dat we inmiddels meer dan 10 afleveringen hebben opgenomen en er een groot deel van online staat. De reacties zijn echt te gek, we worden goed beluisterd. Het mooiste is nog: ik luister ze zelf regelmatig terug omdat het echt content is waarvan ik het soms mis in de wereld. Hebben we goed gefixt dus.

  Oh ja, je luistert Dwarliggers de Podcast via je favoriete podcast app – of klik HIER.

 2. Contèntmaker.

  Ik paste mijn Instagram-naam aan naar contèntmaker en kreeg daar zoveel goeie reacties op dat ik denk dat ik ‘m ook op m’n site ga zetten. Gewoon, omdat het kan. Omdat ik altijd op zoek ben naar een labeltje waarmee ik mijn werk goed kan omschrijven, en deze voelt een stuk minder pretentieus dan Multipassionate Storyteller. Daarnaast omschrijft ‘ie perfect wat ik doe: mensen blij maken met goede content. Wat vind jij ervan?

  Contèntmaker

 3. Nieuwe klanten.

  De afgelopen week ben ik met twee nieuwe klanten aan de slag gegaan. Altijd feest! Een van die twee is iemand waar ik enorm tegenop kijk, veel van kan leren op het gebied van ondernemen en al jaren mee wil samenwerken. Nu gaan we dat ook doen! De eerste samenwerkdag was een groot succes, ik kijk ernaar uit om meer toffe dingen te maken met en voor haar. De andere nieuwe klant is ook super tof, en om hele andere redenen. Waar die eerste klant super veel verstand heeft van online zichtbaarheid en vooral hulp nodig heeft omdat ze geen tijd heeft om het allemaal zelf te doen, ligt de focus bij de tweede klant meer op het creëren van die online zichtbaarheid. Door goeie websiteteksten te schrijven, maar ook door ze te gaan helpen met bloggen en social media posts, kan ik mijn kennis en ervaring op een andere manier inzetten. Vind ik leuk!

 4. Ideeën, ideeën, ideeën.

  Ik loop over van ideeën! De afgelopen maand heb ik vaak op ‘t punt gestaan om een nieuw project te starten. Eentje in het bijzonder roept, schreeuwt, smeekt om aandacht. Ik weet van mezelf dat ik dat soort dingen beter meteen kan doen, omdat na uitstellen in mijn geval vaak helemaal niks meer volgt. Toch koos ik ervoor om dit project nog heeeeeel even te laten liggen – vooral omdat ik geen idee heb hoe ik het wil aanpakken. En dat is ok. Komt wel.

 5. Auto afbetaald.

  Persoonlijk hoogtepuntje, hoef ik niks aan toe te voegen denk ik.

 6. Betere balans tussen geld verdienen en leuke dingen doen.

  Dit was m’n grootste learning na mijn eerste maand als ondernemer. Waar ik in die maand vrijwel alleen maar afspraken had staan die (nog steeds) weinig opleverden, heb ik deze maand echt meer “gewerkt”. Minder gezellig, wel ff belangrijk. Als ik die balans volgende maand nou in een maand krijg, zodat ik niet steeds één maand gezelligheid en dan één maand hard werken heb, ben ik tevree.

Dieptepunten

Dieptepunten klinkt meteen zo… diep. Zo’n zwart gat waar je in verdwijnt en nooit meer uitkomt. Vind je niet? Het rijtje hieronder valt best wel mee, vind ik zelf.

 1. Money money money.

  Deze counter ik meteen door te zeggen dat er de komende week echt een goeie lading geld binnenkomt waar ik weer even op kan teren, maar ik vind dat hele geld-gedoe bij ondernemen nog best een dingetje. Geld vragen (HALLO IMPOSTER SYNDROME), maar ook het feit dat ik bijvoorbeeld afgelopen maand (voor het eerst in jaren) aan een vriendinnetje moest vragen of zij de koffie even wilde voorschieten. Niet dat ik het niet heb, maar ik ben me er veel bewuster van dat het niet zomaar naar me toe komt, zoals toen ik in loondienst was. Daarnaast heb ik in de afgelopen maand een paar investeringen gedaan die ik niet had ingecalculeerd. Kan gewoon, maar is dan toch even puzzelen. Ergens is dit dus eigenlijk best een hoogtepunt, want ik leer er enorm veel van. En: geld is leuk!

 2. Ideeën, ideeën, ideeën

  Ik loop over van ideeën! Dat ene project jongons… Dat moet er gewoon gaan komen. Leuk projectje voor de komende maand?

  via GIPHY

 3. MOE.

  Ok, ik weet niet of dit te maken heeft met ondernemer zijn, of bijvoorbeeld met het wisselende weer (hoewel ik de afgelopen dagen zon heel lekker vond ga ik altijd slecht op heel wisselend weer, don’t ask me why). Maar man, ik ben zo moe! Slaap meer dan ooit. Heerlijk vind ik dat, maar ergens is het ook niet helemaal ok. Heeft er ook mee te maken dat de afgelopen maand voor m’n gevoel honderd jaar duurde, of de vermoeidheid zorgt ervoor dat het voelt alsof het honderd jaar duurde… Snap jij het nog?

Conclusie?

Ik wil nog steeds niets anders. Ondernemen bevalt me prima! Wat zou jij in een volgend artikel willen lezen over mijn leven als ondernemer? Lemme know in de comments!

Foto: Mariet Mons

Geef een antwoord

Populaire posts