Als je dan toch al iets “moet” van jezelf in deze gekke tijd, begin dan met bloggen

beginnen met bloggen
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Het zijn gekke tijden. Laat ik vooropstellen dat je van mij niks moet. Als ik de tekst “never let a good crisis go to waste” nog één keer voorbij zie komen op the gram, ga ik gillen. Voor mij gold het vorige week als overwinning dat ik elke dag m’n tanden heb gepoetst. Dus. JE HOEFT NIKS. Maar… Als je nu toch wat wat tijd over hebt én je hebt altijd al willen beginnen met bloggen, dan zou dit zomaar een leuk moment kunnen zijn. In dit artikel vertel ik je waarom slim is om juist nu te beginnen met bloggen.

Voor veel ondernemers ligt het werk stil – in ieder geval stiller dan voorheen. Tel daarbij op dat eigenlijk elke ondernemer écht wel weet dat het slim is om te bloggen. Eén en één is… juist. Ook al is het lastig om nu een dienst of product aan te prijzen, dit is wel een mooi moment om een blog routine in je leven te integreren. Want: bloggen is een feestje, je moet alleen zelf de slingers ophangen.

Waarom zou je juist nu beginnen met bloggen?

Daar heb je nu (hoe jammer dan ook) wel de tijd voor. Om het een keer GOED aan te pakken. Om vooruit te werken, om een contentkalender te maken of, en dit is de belangrijkste reden: om in contact te blijven met je klanten/volgers. Als je nu van de radar verdwijnt, wordt terugkomen straks drie keer zo lastig. Want iedereen doet dit. Dus schrijf: over je saaie nieuwe routine of over hoe kut het nu gaat in je bedrijf. Of: over de dingen die je wél doet, ziet, waardeert in de wereld!

via GIPHY

Nu beginnen met bloggen helpt je daarnaast om Google te laten weten dat je nog leeft. Hoe vaker jij je site update (of dat nu met nieuwe of met herschreven en geoptimaliseerde oude blogs is), hoe groter de kans dat Google het ziet als relevant. Wel handig als je straks weer iets wilt verkopen. Daarnaast: onthoud dat de gemiddelde klant 6 tot 8 “touch points” nodig heeft voordat ‘ie overgaat op een aankoop. Jawel: jouw ideale klant wil gemiddeld 7 keer iets van je zien om een band op te bouwen, vertrouwen in je te krijgen en gaat DAN PAS iets bij je kopen. Als dat geen vuur onder je bloggershol is, weet ik het ook niet meer.

Begin met bloggen
Photo by Peter John Maridable on Unsplash

Beginnen met bloggen: zo doe je dat

Denk je nu: “ja, verdorie, je hebt gelijk! Maareeeh… nog nooit een blog geschreven in mijn leven”. Of “mijn blogs worden helemaal niet zo goed gelezen”. Of “ik wil wel bloggen, maar ik weet niet waar ik de inspiratie vandaan moet halen!” Allemaal legit opmerkingen die ik vaak hoor van deelnemers aan mijn blog workshop (en ook van klanten waar ik de content voor maak, trouwens). Beginnen met bloggen klinkt misschien makkelijk en dat is het ook. Je moet alleen effe weten hoe je het strategisch “goed” aanpakt.

Een goed artikel bestaat namelijk uit een aantal dingen: een pakkende titel, waar mensen op willen klikken. Dan een lekker intro, zodat je het bedje spreid voor je lezer. Neem dan de lezer aan de hand mee naar je boodschap. Een beeeeetje verstand van SEO kan geen kwaad! Last but not least is het belangrijk om te focussen op het gesprek met je lezer. Zorgen dat ze vaker terugkomen: dat is wat je wilt.

Bloggen is een feestje, je moet alleen zelf de slingers ophangen

Denk je nu nog steeds: ik heb geen idee hoe dit moet! Laat me je dan helpen. De komende tijd organiseer mijn blog workshop wat vaker – helemaal online. Ik denk namelijk echt dat dit voor ondernemers een goed moment is om te beginnen met bloggen – als je jezelf ertoe kan zetten, that is. Want ik snap het ook als je denkt “joh rot op met je bloggen, ik houd het voor nu bij tandenpoetsen en de kids in leven houden.” Of iets in die trant.

Wil je meedoen? Check dan even de opkomende data HIER. Vind ik leuk!

Hoe denk jij over nu beginnen met bloggen? Doen of juist niet? Vertel het me in de comments!

Geef een reactie

Populaire posts