Bang dat een copywriter inhuren ten koste gaat van je authenticiteit? Lees dan dit.

copywriter inhuren
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Als contèntmaker (je weet wel, ik maak mensen blij met goede content) neem ik voor klanten de productie van content uit handen zodat zij zich kunnen focussen op wat ze echt tof vinden. Een vraag die ik vaak krijg van mensen, is dit: gaat dat niet ten koste van mijn authenticiteit? 

Daar kan ik heel kort over zijn: nee. Doei.

Geintje natuurlijk. Maar het is wel waar: een copywriter inhuren om je teksten te schrijven betekent niet dat je ineens “anders” overkomt. Als dat wel het geval is, heb je de verkeerde.

Het is mijn taak om het te laten “klinken” alsof je het zelf hebt geschreven

Dit geef ik altijd als antwoord wanneer mensen vragen of het niet ten koste gaat van hun eigen stem. Het is mijn taak om dat wat ik voor je maak te laten “klinken” (lees: lezen) alsof je het zelf hebt geschreven. Hoe ik dat doe? Ik luister naar de woorden die je gebruikt, stalk je helemaal het heen-en-weer op je social media kanalen, vraag je simpelweg wat je wel en niet belangrijk vindt om te vermelden. Wanneer ik je teksten schrijf, kruip ik als het ware even in jouw huid.

via GIPHY

Authenticiteit was nog nooit zo belangrijk

Het is belangrijker dan ooit dat ik “jouw stem” weet te vangen. Je wilt immers niet dat een klant je belt en denkt “wie iiiiis dit?!” omdat je ineens heel anders praat. Niet-authentiek zijn wordt keihard afgestraft.

Ik weet dat. Ik weet ook hoe moeilijk het kan zijn om “jezelf te zijn” in het online wereldje van tegenwoordig. Alles en iedereen in je filterbubbel doet hetzelfde, klinkt hetzelfde, ziet er hetzelfde uit. Hoe val je nog op? Door met mij te werken help ik je niet alleen aan foutloze teksten (scheelt een hoop tijd!) maar spiegel ik ook jouw woorden aan je terug. Vaak hoor ik van klanten dat ze, pas toen ze eenmaal lazen wat ik schreef, eindelijk doorhadden wat ze nou eigenlijk doen.

Terwijl het – letterlijk – jouw woorden zijn.

Waarom dan toch een copywriter inhuren?

Je kunt je afvragen waarom je dan een copywriter zou moeten inhuren. Immers: als het jouw woorden zijn en je zelf het verschil niet ziet tussen wat jij schrijft en wat iemand anders voor je doet… Dit zijn een paar redenen om het wél te doen:

  • het kost jou waarschijnlijk veel meer tijd dan dat het mij (of een andere copywriter) kost
  • ik weet wél wanneer je d’s, t’s en dt’s gebruikt
  • ik heb meer kennis van en ervaring met dingen als SEO (whut? Hier leg ik je (binnenkort) uit wat dat is)
  • door het uit te besteden, kun jij doen wat je het allertofste vindt of het allerbeste kan.

Ook toe aan een eigen stem (en goede teksten)?

Ben je benieuwd of een copywriter inhuren ook wat voor jou is? Ik kan je helpen met website teksten, blogs, social media posts, (e)boeken, nieuwsbrieven… Benieuwd wat ik voor jou kan doen? Stuur me dan even een berichtje! 

Foto: Saskia Beek Fotografie

Geef een reactie

Populaire posts