IMG_7123

5 tips voor consistente content (ook als je geen inspiratie hebt)

Inspiratie kun je niet afdwingen, maar een (soort van) consistente content wel. Ik deel een paar van mijn ✨succesnummers✨ én hoe ik je hierbij kan helpen in dit artikel!

De afgelopen tijd had ik weinig inspiratie voor content. Mijn nieuwsbrief lag effe stil, op mijn LinkedIn lag een laagje stof en op mijn Instagramaccount hoor je alleen maar krekels. It do be like that sometimes.

Want: inspiratie kan ik niet afdwingen. Ook al weet ik, na jaren van content maken, zowel voor mezelf als voor anderen, dondersgoed dat je inspiratie wel kunt “trainen”, en een hoop kunt doen om er te zijn when it wél hits.

Maar ja, iets met een loodgieter en een kraan. Ben ook maar mens 🤷‍♀️

Dit doe ik om ervoor te zorgen dat ik tóch consistent content maak

Nee wacht, eerst nog even deze twee dingen. 

  1. Soms komt het leven er gewoon tussendoor, en heb je je energie en aandacht nodig voor andere – leukere of minder leuke – dingen. Dat is he le maal oké. Content is niet heilig, zaligmakend of contrary to popular belief bepalend voor het succes van je bedrijf. En ja, dat zeg ik als voormalig contentmaker/marketeer én als business coach die veel coacht op, doet met en houdt van content (maken) 😏  
  2. Mijn natuurlijke reactie op gebrek aan inspiratie is altijd – handig of niet – “eraan overgeven”. Als ik dat doe, komt er altijd een hoop commentaar op van mijn innerlijke zeiksnor. Die roept dingen als “jij zit toch op content” en “dat is gewoon (onderdeel van) je werk” en “nie zeike, TYPE KRENG!”.

Nogmaals: ik ben ook maar mens.

En toch heb ik de afgelopen jaren een paar dingen geleerd over inspiratie, consistentie, content maken en zichtbaar zijn, die ik met je wil delen. Komen ze – nu echt. Onder de foto. Beloofd!

5 tips om consistent content te maken

1. Een lijstje bijhouden
Ik heb meerdere lijstjes met contentideeën. In m’n telefoon, op m’n computer, in projectmanagement systemen, in content-plan-tools. Ooit komt er – hopelijk – een dag dat het allemaal overzichtelijk bij elkaar staat 😬 Soms zijn het losse zinnen, soms steekwoorden, soms zo-goed-als-af-epistels. Áls de zin om content te maken dan hit en ik geen idee heb waar ik het over moet hebbenmaar óók als het te lang duurt en ik écht wat moet doen om weer zichtbaar te zijn, scroll ik er doorheen. Vaak zit er dan wel wat tussen, of doet het me weer ergens anders aan denken, waar ik mee verder kan.

2. Inplannen en GAAN (eventueel met een paar trucjes to get the juices flowing)
Deze is tricky. Want: het in je agenda zetten kan heel goed uitpakken. Als de inspiratie toevallig ook zin heeft die dag. Of als je het ook kunt zonder zin. Content maken zonder zin kun je gelukkig leren. Er zijn een hoop “trucjes” die je kunt toepassen waardoor het vanzelf makkelijker wordt – echt. Denk aan dingen als een inhaakkalender, het hierboven genoemde inspiratie-lijstje, templates. Maar ook: naar je favoriete koffietentje gaan (en mimosa’s bestellen), of aanhaken bij een clubje voor de accountability. Daarover zometeen meer 😏

mijn geheim voor consistente content: zon, mimosa's en mijn favoriete terrasje/koffietentje
mijn geheim voor consistente content: zon, mimosa’s en mijn favoriete terrasje/koffietentje

3. Witruimte in je agenda houden
Oké, eerlijk is eerlijk: dit ben ik zelf ook nog aan het leren. Mijn klanten krijgen vaak voorrang op afspraken met mezelf om bijvoorbeeld content te maken, dus ik probeer nu iets meer witruimte in m’n agenda te houden. Dat zijn “open” blokken in mijn agenda waar ik geen afspraken in plan, maar ook niet inplan dat ik bijvoorbeeld een nieuwsbrief MOET schrijven. Als het komt, komt het, en zo niet… dan heb ik lekker effe lummeltijd. Ook belangrijk.

4. Batchen en/of verdelen en heersen 😏
Áls ik er dan eenmaal lekker in zit, probeer ik zo lang mogelijk door te gaan. Van een nieuwsbrief óók een blog maken, en posts voor LinkedIn én Insta. Of in één ochtend alle content voor LinkedIn voor een maand vooruit maken. Misschien is dit een beetje show-offy, want ik weet dat ik (inmiddels) sneller content maak dan de meeste mensen – maar dit heb ik gewoon geleerd door het vaak te doen. Kun jij dus ook (en anders help ik je er gewoon bij). 

5. Uitbesteden
Beetje een flauwe, maar ik leerde ooit dat oneven lijstjes beter blijven hangen dus deal with it. En: het is echt een goeie optie als blijkt dat content maken gewoon niet je ding is. Namelijk: iemand inhuren die het (deels) voor je maakt, en/of inplant. Er zijn een hoop leuke en goeie mensen te vinden die je er graag bij helpen – mits je het zelf uit handen kunt geven en bereid bent daarvoor te betalen. Uiteraard. 

Denk je nu: oké leuk, maar HOE DAN?! Onder deze heerlijke confused Britney vertel ik je over een toevoeging aan mijn Clubhuis voor Multimensen waar je, als je zelf ook consistenter wil worden in je content, echt wat aan gaat hebben.

HELP MIJ CONSISTENTE CONTENT AFDWINGEN MEREL

I got you! En wel zo: elke laatste co-working dag van de maand in mijn Clubhuis voor Multimensen krijgt een content-co-creatie-insteek! Ik trap de dag af met een korte brainstorm en ben de rest van dag at your service voor feedback op de content die je maakt en/of vragen die je erover hebt. We starten hier eind deze maand mee, op maandag de 24e. Zoveel zin in. De mimosa’s moet je er alleen even zelf bij verzinnen 😉 

Alle informatie en een gratis proefperiode van 7 dagen vind je op www.multimensen.nl/clubhuis. Leuk om je daar te zien!

En sowieso – laat je effe weten of je wat had aan deze content tips? Ik ben heel benieuwd wat (en hoe consistent ;)) je ermee gaat maken. Je kunt hieronder reageren of me even een berichtje sturen! Ik vind het leuk om van je te horen.

Bericht delen? Vind ik leuk!

Facebook
Twitter
LinkedIn

ik ben merel

Positioneringsexpert, marketeer & business designer voor Multimensen: mensen die veel kunnen, doen en willen.

Ik denk mee over hoe je jouw bedrijf zó inricht dat je al die dingen kunt doen die je leuk vindt, én hoe je jezelf zo in de markt zet dat je (toekomstige) klanten snappen waarvoor ze je moeten bellen.

Nieuwste nieuws

Meer lezen